Het hairdesign project is een traject van acht maanden waarbij mensen met een passie voor het kappersvak ervaring op kunnen doen. Dit gaat voornamelijk om statushouders die in het land waar zij vandaan komen werkzaam zijn geweest als kapper en graag kennis willen maken met de Nederlandse vaktermen, trends en technieken. In samenwerking met onze fotografie trigger wordt een portfolio opgebouwd die tijdens sollicitaties of intakegesprekken meer kan vertellen dan taal of vooropleiding. Persoonlijke talenten worden uitgelicht en communicatieve vaardigheden zullen getraind worden door het vinden en ontvangen van modellen.

De eerste maanden wordt er geoefend op poppen, met het knippen, opsteken, scheren en stylen van zowel heren als dameskapsels. Afhankelijk van ervaring en de snelheid van de voortgang zal er naar verloop van tijd met modellen worden gewerkt, waarvan foto’s worden gemaakt die uiteindelijk in het portfolio terecht komen.

Wanneer er een goed portfolio is opgebouwd wordt er samen met een coach gekeken naar een geschikte werk- of opleidingsplaats. Het CV wordt opgesteld en het portfolio wordt afgedrukt om daarmee vervolgens met een coach langs diverse geschikte werkgevers of scholen te gaan en te kunnen laten zien wat iemand in zijn of haar mars heeft.