Missie

De aanpak van Rouse 2 Action verbindt, activeert en inspireert. De informele werkwijze die wij hanteren raakt in combinatie met de creatieve triggers die wij aanbieden de intrinsieke motivatie van jongeren. Vanuit de intrinsieke motivatie kunnen wij werken aan het behalen van doelen en persoonlijke groei. Samen met een hecht, jong team van sociaal maatschappelijk werkers en creatieve professionals met diverse achtergronden sluiten wij aan bij de belevingswereld van de jongeren in ons traject en lopen wij naast hen wanneer zij het pad richting een passende plek in de maatschappij bewandelen.

Visie

Ieder individu verdient de kans om zichzelf te ontwikkelen, ongeacht welk verleden, wat voor een afkomst of wat voor patronen er bij iemand horen. Wij realiseren deze kansen voor veel verschillende jongeren. Het terugwinnen van het zelfvertrouwen door succesmomenten te ervaren en het creƫren van een toekomstperspectief vormen hierbij de basis. We gaan op zoek naar talenten, mogelijkheden en motivatie. We versterken het zelfbeeld en onderzoeken samen valkuilen die in het verleden voor problemen hebben gezorgd om een terugvalpreventieplan op te stellen.

Het maximale op het gebied van zelfstandige maatschappelijke participatie, zelfvertrouwen en toekomstperspectief halen uit jongeren die altijd tussen wal en schip zijn gevallen.